Повиквателни се изпращат на резервистите или запасните по рутинна процедура и това няма нищо

...
Повиквателни се изпращат на резервистите или запасните по рутинна процедура и това няма нищо
Коментари Харесай

МО: Мобилизация е възможна само след решение на НС и указ на президента

Повиквателни се изпращат на резервистите или запасните по рутинна процедура и това няма нищо общо с военния спор в Украйна. Това оповестиха от Министерството на защитата. 

Централното военно окръжие и неговите структури в страната всяка година извършват актуализиране въз основата данни за хората от резерва и запаса, които се водят на боен доклад, се споделя в известие. 

За тази цел те изпращат повиквателни заповеди за предоставяне на мобилизационно назначение за военно време до жителите, но не ги вземат на действителна военна служба и не ги активизират. Само и само след решение на Народното събрание и указ на президента може да се обяви мобилизация. Никой няма право без тези условия да афишира готовност и да мобилизира българските жители, безапелационни са управляващите.

Гражданите, които получат повиквателна, би трябвало да се явят в съответното военно окръжие по местоживеене и да дават нужните настоящи данни за ръст и размери, в това число на облекло и обувки. Това се прави в осъществяване на наредбите на Закона за запаса на Въоръжените сили на Република България, според които на резервистите или запасните би трябвало да бъдат осигурени униформи и обувки, в случай че бъдат призовани на действителна военна служба или мобилизирани.

Тази активност е рутинна и се прави от Централното военно окръжие и неговите структури в страната два пъти в годината след отписване от военен отчет на съответния набор към юни и декември на календарната година. Няма никаква връзка с военния спор в Украйна. Актуализацията въз основата данни се постанова, заради отписване или изключване от военен отчет на резервисти или запасни, освободени от работа в запаса.

Съгласно Закона за запаса на Въоръжените сили на Република България „ запасен, който не извърши обвързване, предоставено му с този закон, се санкционира с санкция от 270 до 1000 лева “, се споделя още в известието на Министерството на защитата. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР